Raziskovanje oceanov - z najboljšimi komponentami

  26. 06. 2018

Koliko vemo o morju? Ne toliko, kot smo lahko - skoraj 95% naših oceanov je neraziskanih.

Kot največji ekosistem na Zemlji se zanašamo na morje, da ustvarimo polovico kisika, ki ga dihamo, in da nam ponudimo hrano. Ključnega pomena je, da vemo več o spremembah, ki se dogajajo pod vodo - vendar vemo o globinah oceanov kot o površini lune.

Čeprav je bilo na področju približno 170 metrov globoko raziskanih veliko raziskav, je povprečna globina planetarnega oceana 4.000 m.
Podvodne tehnologije se nenehno izboljšujejo - prav ta mesec je skupina nemških inženirjev predstavila nov sklop podvodnih brezpilotnih letališč, ki so namenjeni nadaljnjemu razvoju v naših oceanih.

Toda tehnologija, ki jo uporablja podvodni trg brez posadke, je draga in mora delovati v zelo zahtevnem okolju. Dobavitelj Nexusa Zago ponuja specializirane pritrdilne elemente, ki lahko zaščitijo ta prefinjen stroj iz slane vode in drugih podvodnih kontaminantov.

Izdelke Zago lahko najdemo na podmorskih robotih, brezžičnih in sonarskih sistemih. Ne samo, da zaščitijo opremo, ampak preprečujejo škodo na okolju s preprečevanjem puščanja kemikalij in nevarnih tekočin v morje.

Proizvedeni iz kovin, odpornih proti koroziji, so ZAGO-ji samozaporni zatesnjeni deli z žlebičem, ki omogočajo namestitev gumijastega o-obroča, ki zapečati nevarnosti, ki jih povzroča podmorsko okolje.

O-obroč se preoblikuje, medtem ko je pritrditev pritrjena tako, da tvori neprepustno tesnilo, ki ustvarja skupno oviro.

Serija ZaGO Sealing Screw vsebuje:

• Strojni vijaki z izbiro tipov glave, gonil in vrvic
• Posebni tesnilni vijaki - vrsto posebnih samotesnilnih vijakov. Idealen za vse elektronske naprave, plošče, ventila, rezervoarja za gorivo in opreme za obdelavo.
• Socket Caps & Hex vijaki z izbiro možnosti po meri
• Varnostni / samozaporni vijaki za zaščito pred poškodbami
• Pritrdilne zakovice in tesnilni čepi za zagotovitev dodane stabilnosti - idealno za okolju prijazna šoka in vibracije.
• MilSpec vijaki s plosko glavo - trpežni vijaki, ki ustrezajo vojaškim zahtevam

Vse ponujajo neverjetno dolgo življenjsko dobo in so kot nalašč za komercialno uporabo.

Foto: Vlad Tchompalov na Unsplash